Enkopur

Enkopur on yksikomponenttinen, elastinen, vesihöyryä läpäisevä ja säänkestävä polyuretaanipohjainen tiivistyspinnoite kaikille kattopinnoille. Enkopur antaa pysyvän suojan mm. saumoille, läpivienneille, kouruille sekä akuuteille vuotokohdille. Käsitelty pinta kestää niin sadetta, auringon paahdetta, pakkasta kuin lumitöitäkin. CE-sertifikaatin mukainen elinikä on jopa 25 vuotta. 

Kun olemme miettineet eri tahojen kuten suunnittelutoimistojen ym. kanssa vesikattojen vaihtamista uuteen on tullut vastaan se tosiasia, että yleensä vesikaton pellit ovat paksua ja vahvaa vanhan ajan hyvää peltiä, jossa ruostevauriotkin ovat lähinnä pintaruostetta. Tälläista hyvää katemateriaalia on turhaa ja kallista lähteä vaihtamaan kun ongelmat ovat saumoissa ja läpivienneissä.

Vesikaton vaihtaminen uuteen on iso ja kallis projekti, joka myös rasittaa taloyhtiön/liikkeenharjoittajia. Jos taloyhtiöllä on esimerkiksi ollut samana vuonna linjasaneeraus on talous silloin tiukalla. Tällöin Enkopurin hyödyt tulevat hyvin esiin: murto-osa koko vesikatteen vaihdosta, ei rasita ympäristöä, ei nostimia tai telinekuluja, isotkin tiivistykset lyhyessä ajassa, 10 vuoden vesitiiveystakuulla. Enkopur ei vain tekohengitä vaan pidentää vesikatteen elinkaarta monilla kymmenilla vuosilla.

Suomen ääriolosuhteet väsyttävät ja aukaisevat saumoja. Hyvä esimerkki on varsinkin kevättalvella kun päivällä lämpötila on voi olla +10 astetta ja yöllä pakkanen saattaa painua aina -15 asteeseen. Kun vesi jäätyy ja sulaa saumoissa, se on myrkkyä saumoille. Toinen esimerkki on loivat katteet, joissa lumi makaa ja lumen alla oleva vesi paineistuu lumikuorman alla ja tunkeutuu samoista sisään. Tämän vuoksi on hyvä varmistaa pahimmat riskikohdat katteille, kuten alavaakasaumat, jiirit, läpiviennit ja hormien takana olevat saumat.

Enkopur-esite maahantuojan sivuilta

Kysy lisää!